Signalering mellan hjärnor

Koppla ihop mänskliga hjärnor

Forskare i USA har påstått sig skapat världens första gränssnitt mellan en människas hjärna till en annans.

I experimentet skickade en av deltagarna, Rajesh Rao en signal till försökets mottagare Andrea Stocco på andra sidan av Washington University campus, vilket fick Stoccos finger att trycka ner en tangent på ett tangentbord .

Forskare vid Duke University har tidigare visat hjärna-till-hjärna kommunikation mellan två råttor , och Harvard forskare har visat det mellan en människa och en råtta
Och i ett annat försök har elektriska aktiviteten i hjärnan på en apa i North Carolina sänts via Internet och kontrollerat en robotarm i Japan.
Men försöket vid Washington University är först med att visa hjärna till hjärna interaktion mellan människor.

För att utföra experimentet , satt professor Rao i hans labb med en mössa med elektroder ansluten till en elektroencephalograf, som läser av den elektriska aktivitet i hjärnan.

Mottagaren i experimentet, professor Stocco var i sitt labb iförd en lila badmössa märkt med en spole för transkraniell elektromagnetisk stimulering
direkt över hans vänstra motor cortex, som styr handrörelse .

Mellan personerna fanns en skype anslutning upprättad så de två försöksanordningarna var sammankopplade via internet, men utan att mottagaren kunde se Skypeskärmen.

Professor Rao tittade på en datorskärm och spelade ett enkelt video spel i tanken.

När han skulle avfyra en kanon mot ett mål, föreställde han sig att han flyttade sin högra hand, samtidigt som han var noga med att inte röra handen.
Detta orsakade en markör för att träffa ”avfyrnings” -knappen.

Professor Stocco, som bar brusreducerande hörlurar och inte såg på en någon datorskärm, flyttade omedelbart ofrivilligt sitt högra pekfinger för att trycka på mellanslagstangenten på tangentbordet framför honom , som för att avfyra kanonen.

Professor Stocco jämförde känslan av hans hand som flyttades ofrivilligt med som om det var ett nervöst tic.

Elektroencefalografi, eller EEG, används rutinmässigt av kliniker och forskare för att registrera hjärnaktivitet.

Transkraniell magnetisk stimulering är ett icke-invasivt sätt att leverera stimulans till hjärnan för att framkalla ett svar.

Dess effekt beror på var spolen placeras , i detta fall , var den placerad direkt över regionen i hjärnan som styr en persons högra hand.

Genom att aktivera dessa nervceller, övertygade stimulansen hjärnan att den skulle flytta sin högra hand.

Försöket var i princip ett enkelriktat flöde av information från en hjärna till en annan. Nästa steg är att ha en mer rättvis tvåvägskommunikation direkt mellan två hjärnor.

Forskarna planerar också att genomföra ett experiment som skulle överföra mer komplex information från en hjärna till en annan.

En praktisk tillämpning av forskningen om hjärnan-till-hjärna-gränssnitt skulle kunna vara att hjälpa förlamade patienter återfå viss rörlighet.